Atgal

Išrinkome kūrybinių dirbtuvių „mieSTografika“ nugalėtojus


Baigėsi Valstybės duomenų agentūros organizuotos kūrybinės dirbtuvės „mieSTografika“.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo 26 studentų komandos iš įvairių aukštųjų mokyklų: Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos ir kt. Vizualizacijas parengė ir pateikė 16 studentų komandų.

Valstybės duomenų agentūros vertinimo komisija vertino komandų panaudotos statistinės informacijos aprėptį, parengtos vizualizacijos pritaikomumą, atliktą statistinę analizę ir darbo vizualumą. Susumavus rezultatus, pirmąją vietą iškovojo Vilniaus dailės akademijos studentų komanda „PoRam“, antrąją vietą – Vilniaus universiteto komanda „GISnieriai“, trečiąją vietą užėmė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto komanda „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Komisijos sprendimu, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto komanda „Dyzikai“ bus apdovanota specialiu prizu už kūrybingumą, o Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto komanda „DOOM“ – už idėją.

Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visoms komandoms už dalyvavimą. Tikimės, kad kūrybinės dirbtuvės „mieSTografika“ praplėtė studentų žinias apie miestų statistiką, jos paiešką ir analizę.

Kūrybinės dirbtuvės skirtos miestų statistikai populiarinti ir susidomėjimui ja skatinti, aukštųjų mokyklų studentų statistiniam raštingumui, gebėjimui suprasti ir interpretuoti duomenis ugdyti, informacinių technologijų, grafinio dizaino ir kitoms kompetencijoms tobulinti.

Kūrybinės dirbtuvės – dalis Valstybės duomenų agentūros įgyvendinamo Europos Sąjungos projekto „Duomenų rinkimas miestų ir regioninei statistikai“.
 


Projektą iš dalies finansuoja
Europos Sąjunga