Atgal

Gruodžio mėnesio tradicija – susitikimas su maltiečiais


Gruodžio pradžioje Valstybės duomenų agentūroje apsilankė Maltos ordino atstovai, kurie pavaišino „Maltiečių sriuba“ – tai tradicija tapusi akcija, kviečianti susivienyti dėl pagalbos sunkumus patiriantiems žmonėms.

Pirmąjį sriubos samtį simboliškai įpylė Valstybės duomenų agentūros generalinio direktoriaus pirmoji pavaduotoja Daiva Jurelevičienė. Renginyje dalyvavo ir apie globojamus senelius papasakojo maltiečių generalinis sekretorius Edvinas Regelskis.

Su maltiečiais agentūros darbuotojai susitinka ne pirmus metus – gruodis daugeliui jau asocijuojasi su kalėdine muge, kurioje parduodami kolegų kepti pyragai, kalėdinės dekoracijos ir kiti suvenyrai. Visos aukos už parduotą maistą ir daiktus skiriamos labdaros organizacijai. Šių metų parama, palyginti su praėjusiais metais, išaugo net tris kartus – iš viso buvo paaukota daugiau nei 800 eurų.

Vertiname šią abipusę draugystę ir džiaugiamės galėdami prisidėti prie kilnaus tikslo įgyvendinimo.

Maltos ordino pagalbos tarnyba Lietuvoje (maltiečiai) yra dalis seniausios labdaros organizacijos pasaulyje – Maltos ordino, teikiančio pagalbą vargstantiems net 120 šalių. Maltiečių misija – pagalba labiausiai pažeidžiamiems žmonėms ir jų orumo užtikrinimas.